Region Záhorie - rozmanitá zem

Kúpalisko Zlatnícka dolina Skalica

Dobrodružstvo v prírode Zlatníckej doliny zažijete na kúpalisku, na sedadle bicykla, či na prechádzke po náučnom chodníku. Množstvo cyklotrás a chodníkov vás dovedie k salašu s ovečkami, kolibe a nemôžete minúť ani lanový park, kde vás čaká 250 m prekážok. Ak vás Zlatnícka dolina očarí a budete chcieť zostať aj cez noc, žiadny problém! Možností ubytovania je tu viac ako dosť!

Rekreačná oblasť Zlatnícka dolina sa nachádza len 7 km od mesta Skalica v prekrásnom prostredí hôr. 

Cez Zlatnícku dolinu vedie niekoľko cyklotrás a náučný chodník, ktorý pozostáva zo siedmych náučných tabúľ. Z nich sa môžete dozvedieť niečo viac o histórii, geografii, faune a flóre daného územia. Ak radi čítate o histórii, tak tabule o poľovníctve a rybárstve na Slovensku vás určite zaujmú. 

Ak vás unaví jazda na bicykli, v Zlatníckej doline nájdete štyri cyklistické odpočívadlá, kde si môžete posedieť, schovať sa pred dažďom, či dozvedieť sa zaujímavé informácie o skalických mestských pamiatkach prostredníctvom infopanelu. 

Veľký kus slovenskej tradície objavíte, keď pri potulkách Zlatníckou dolinou navštívite najzápadnejšie postavený salaš na Slovensku. Chová sa tu asi 150 oviec a garantujeme vám, že toto stádo ocenia nielen deti,ale aj dospelí. Ak si chcete pochutnať na čerstvej žinčici, syrových korbáčikoch, či ovčom syre, tento salaš je tým pravým pre vás.  Salaš vás zaujme aj svojim interiérom a vonkajším altánkom s príjemným posedením. 

Milovníkov vody poteší prírodné kúpalisko priamo v srdci Zlatníckej doliny.  Kúpalisko s kapacitou 2 500 návštevníkov vám ponúkne tri bazény s rozdielnou hĺbkou. Pre malé detičky je k dispozícii bazén so šmykľavkou, milovníkov toboganov poteší stredný bazén a plavcov najhlbší bazén so skokanským mostíkom. Ak sa deti nasýtia vodnej zábavy, je tu k dispozícii detské ihrisko s hojdačkami, šmykľavkami a trampolínami s príjemným tieňom okolitých stromov. Ak radi športujete v prírode, môžete využiť aj ihriská na plážový volejbal, stolný tenis a bedminton. Počas celého dňa sa môžete občerstviť v niektorom z bufetov, ktoré sa nachádzajú priamo v areáli kúpaliska. 

Ďalšie Informácie

Vstupné:
Aktuálne ceny kúpaliska nájdete na tejto stránke.

Kontakt:
Zlatnícka dolina, 909 01 Skalica
+421 918 322 566

Odporúčame