Region Záhorie - rozmanitá zem

Chute a produkty

Popis

Sladký, chutný a voňavý. Presne taký je trdelník, ktorý je zapísaný v zozname nehmotného kultúrneho dedičstva Slovenska. Je jedným z najznámejších pokrmov pochádzajúcich zo Záhoria. Tento dezert je známy svojou špecifickou podobou a spôsobom prípravy. Tradične sa pripravuje z kysnutého cesta zvinutého do tvaru valca a je pečený na otvorenom ohni alebo v peci. Po upečení je potom posypaný cukrom zmiešaným so škoricou, prípadne inými ingredienciami. Tradične sa pečie na drevenom valci, ktorý sa nazýva trdlo a preto táto pochúťka dostala názov trdelník. Po sladkom dezerte padne vhod aj pohár vína alebo piva. V záhoráckych pivárňach alebo na vínnej ceste si doprajete osvieženie a zažijete tie najlepšie chute.

Zažite tie najlepšie chute na Záhorí.