Začali variť pivo ako domovariči pre vlastnú spotrebu a blízke okolie. Vtedy sa pivo volalo Komanč.
Zväčša varili vrchne kvasené pivá ako Pale Ale, Weizen a podobne, nakoľko v domácich podmienkach boli pre ležiaky ideálne teploty len v zimných mesiacoch. Mali varnu o objeme 100L, čo po chvíli bolo nedostatočné. Ľuďom pivo chutilo a tak sa rozhodli, že postavia pivovar. K dispozíci mali vlastné priestory Pivárne u Albína, ktorá funguje už vyše 20 rokov. Po ukončení stavebných úprav v apríli 2013 otvorili v Senici pivovar. Nový pivovar aj s pivom sa odvtedy volá Štramák. Disponuje varnou o objeme 600L. Varí sa dekokčným aj infúznym rmutovacím spôsobom. Postup volia podľa typu vyrábaného piva. Studená výroba piva prebieha v otvorených kvasných kadiach (spilkách) a dokvasuje v ležiackych tankoch a následne vyzreté pivo sa stáča do sudov a čapuje.
Ďalšie Informácie
Otváracie hodiny:
pondelok – štvrtok: 10:00 – 22:00
piatok: 10:00 – 01:00
sobota: 14:00 – 01:00
nedeľa: 14:00 – 22:00
Adresa:
M.E.R.A.D. s.r.o.
Robotnícka 93
90501 Senica
Kontakt:
pivovar: + 421 915 743 847
pizzeria: +421 949 398 404
info@stramak.sk
www.stramak.sk

