Region Záhorie - rozmanitá zem

Pivo na Záhorí: Remeslo, vášeň a chuť tradície

Záhorie nie je len krajinou borovicových lesov, dobrého vína a trdelníkov, ale je aj miestom, kde sa darí domácemu pivu s dušou. V posledných rokoch tu vyrástli remeselné pivovary, ktoré nadväzujú na poctivé tradície a prinášajú jedinečné chute.

Pýchou Holíča je malý pivovar ktorý varí nepasterizované a nefiltrované pivo, ktoré si získalo obľubu široko-ďaleko. Prvým pivom bola svetlá desiatka Jozef II., po ktorej nasledovali ďalšie špeciality pomenované po členoch rodiny – Martin, Ján, Anna, Peter či Martin II. 

Senický remeselný klenot vznikol z nadšenia domácich sládkov, ktorí najprv varili pivo len pre seba a priateľov. Dnes má varňu s objemom 600 litrov a v ponuke nájdete bohatú paletu pív vyrábaných dekokčným aj infúznym spôsobom. 

V Prievaloch, nájdete pivovar, kde sa spája remeselná výroba piva s relaxom. Okrem tradičných druhov piva tu môžete zažiť niečo, čo sa zdá byť iba snom – pivné kúpele, v ktorých sa vykúpete vo vode zmiešanej s mladým pivom bohatým na vitamíny skupiny B. Pri kúpeli si rovno čapujete pivko z vane. To je dokonalý zážitok pre každého milovníka chmeľu.

Rodinný pivovar v Stupave založili miestni punkeri, ktorí svojou odvahou a humorom vdýchli pivu vlastný štýl. Ich slogan „Konečne pivo!“ vystihuje radosť, ktorú prinášajú pivá všetkým smädným návštevníkom.

Mnohé pivovary a „šenky“ regiónu Záhorie sa spájajú s históriou i remeslom. Od varenia piva pre rodinu po medzinárodne oceňované pivné špeciály – cesta záhoráckych pív je plná príbehov, vášne a radosti z poctivej práce.

Odporúčame